Taloesittelyt

Tässä on esittelujä Mesijärvien taloista aikojen saatossa. Uudella koneellani ei ole kuvia Appaloosa Plainsin vaiheista, enkä tullut ottaneeksi kuvia ensimmäisestä talosta Monte Vistassa, vaikka suunnitelmissa oli. Siksi ensimmäisenä on Monte Vistan talo 2.

Monte Vista n. 2

 
Tältä talo näyttää ulkoapäin. Mennäänpä sisälle.


Isojen pariovien läpi pääsee melko tyhjään eteiseen, jossa on portaat ylös ja oviaukko keittiöön.


Niin. Eteinen ei ole täysin tyhjä. Siellä on nimittäin Kreivittären oma soppi. Ovesta pääsee terassille, jolla ei ole mitään ihmeempää nähtävää.
Keittiö on kodin sydän. Vaikka Mesijärvistä kukaan ei ole koskaan ollut ruokavirtuoosi, heidän keittiönsi on minusta silti ollut pitkään talon kodikkain huone. Liekö syynä se, että olohuoneet valmistuvat aina keittiötä myöhemmin? Jatketaan kierrosta.


Näkymä keittiöstä olohuoneeseen. Takaseinällä olevista ovista pääsee pieneen vessaan ja toistaiseksi keskeneräiseen huoneeseen, johon tulee kai tulevan perijän makuuhuone.


Keittiön oven vieressä voitte ihalla suvun lasten valmistujaiskuvia. Tosin Heidi ei jostain syystä osallistunut valmistujaisiin ja Amanda muutti ennen kuin valmistui.


Kirjahylly ja sohva ikkunaseinää vastapäätä.


Kun käännytte näette tämän. Siis tietokonepöydän ja taiteilijan työssään. Ehkä voisimme jo jatkaa niin ettemme häiritse enempää.


Valitettavasti me kaikki emme mahdu tuohon pieneen vessaan, joten nyt on noustava ylös. ja kun olemme nyt tällä niin katsotaanpas yläkertaa.


Aula jossa ei Amandan lähdön jälkeen ole enää mitään. Alkemia-asema myytiin tarpettomana. Vasemmalta pääsee toiseen vessaan ja edestä tyttöjen huoneeseen.


Vessa


Tyttöjen huone. Ollaan hiljaa. Edith ei pidä melusta. Lipaston päällä on Amandan palkinto balettiesitykseen osallistumisesta ja Aidan palkinto näytelmäkerhoon osallistumisesta.


Anteeksi Edith, jos häiritsemme, mutta lähdemme aivan kohta. Sängyn vieressä on luokkakavereiden antamat palkinnot. Pinkki on Aidan, joka nimettiin kaikkien kaveriksi. Edith sai puolestaan tunnustuksen: Tuleva elämänhaaveensa toteuttaja.


Lyhyt käytävä, jonka varrella muut makuuhuoneet sijaitsevat. Seinällä on tanssiaiskuvat.


Edvinin vihreäsävyinen huone, jossa oli Daniein aikoihin kaksi sänkyä. Sekä Katariinan rokokootyylinen kammari.


Vielä ilmakuvat talosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti